SuriyeTüm HaberlerTürkiye

Beşar Esad: Türkiye Halkı Bizim Kardeşimizdir… Türkiye’ye ve Halkına Karşı Herhangi Bir Düşmanlığımız Olmadı

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye’ye karşı herhangi bir saldırgan tutum benimsemediklerini, iki ülke arasında yaşanan gerginliğin ise akıl dışı olduğunu söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Russia-24 kanalına verdiği röportajda Türkiye ile yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamada bulundu.

Beşar Esad, “Askeri açıdan şu anki öncelikli hedefimiz İdlib. Erdoğan’ın buraya tüm güçlerini sevk ettiği ortada, elbette ki bunu Amerikalıların talimatıyla yaptı. Bu konuda hiç şüphe yok, zira İdlib’i kurtardıktan sonraki hedefimiz, doğu bölgelerini kurtarmak olacak. Ben birçok kez İdlib’in askeri açıdan bir ön tutunma noktası olduğunu söylemiştim ve onlar, kurtarılmasına engel olmak için tüm güçlerini kullandılar, amaçları bizim doğuya ilerleyemememizdi” dedi.

Suriye cumhurbaşkanı, “Ancak paralelinde, doğu bölgelerde savaşmamak için oradaki insanlarla temas halindeyiz. Amerikan işgali onlarda hoşnutsuzluk, öfke ve kızgınlığa neden oluyor” ifadelerini sözlerine ekledi.

Türkiye’ye karşı hiçbir zaman saldırgan tutum beslemediklerini söyleyen Esad, iki ülke arasında yaşanan ihtilafın akıl dışı olduğunu kaydetti.

Esad, “Suriye’nin Türkiye’ye karşı beslediği büyük veya küçük düşmanlıklar nelerdir? Herhangi bir düşmanlık yok… Suriyeli-Türk aileler ve hayati ortak çıkarlar mevcut. Kültürel alışveriş tarihte hep oldu, yani iki taraf arasında ciddi anlaşmazlıklar olması bizim için akıllıca değil” açıklamasında bulundu.

Esad “Tabii ki Türklerden bahsederken kardeş halk gibi bahsediyoruz. Şimdi Türk halkına soruyorum; Suriye’yle sorununuz ne? Uğruna Türk vatandaşlarının ölmek zorunda olduğu ne gibi bir sorun var?” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir