Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Irak’ta Kasım Süleymani Suikastı İle İlgili Yeni Kanıtlar Bulundu!

Irak Hizbullah Tugayları istihbaratı, bu ülkenin istihbarat teşkilatının yayınladığı bildiriye tepki göstererek, direniş şehitlerinin suikastında İstihbarat Başkanının da parmağı olduğuna dair ellerinde kanıtlar bulunduğunu açıkladı.

Irak Hizbullah Tugayları’nın istihbarat birimi yayınladığı bildiride, direniş şehitlerinin suikastında Irak istihbarat başkanının da parmağı olduğuna dair ellerinde belgelerin bulunduğunu açıkladı.

Irak Hizbullah Tugayları Çarşamba günü akşam saatlerinde yayınlanan bildirilerinde şu ifadelerde bulundu: ‘Bazı Irak güvenlik güçleri, Kudüs Gücü Komutanı General Şehit Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’e düzenlenen suikasta yardımcı oldular.

Daha önce Mustafa Kazimi’nin zafer şehitlerinin suikastına karıştığı konusunda şüpheler vardı ama dün güvenlik teşkilatından konuşan bir komutandan elde edilen bilgiler doğrultusunda bu konuda herhangi bir şüphe kalmadı.

Bağdat Havaalanı etrafında işlenen tarihi suç ve cinayet, üç başkandan birinin istihbaratı ile gerçekleşti ve o kişi bu alçakça eylemi kolaylaştırdı.’

Irak Hizbullah Tugayları, ellerinde bu konu hakkında bilgiler olduğunu ve bu bilgileri sadece Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’ye verebileceklerini söyledi.

Irak İstihbaratı ise dün, Irak Hizbullah Güvenlik yetkililerinin açıklamalarına tepki göstererek bir bildiri yayınladı ve suikasta karıştıklarını reddetti. Irak Telekomünikasyonu, bu tip haberlerin ülkenin ulusal güvenliğini tehdit ettiğini iddia etti.

Irak İstihbarat Teşkilatı yayınladığı bildiride, Kazimi’yi savunarak, onun direniş şehitlerinin suikastına karıştığı yönündeki iddiaları, Kazimi’ye hakaret olarak saydıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir