Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İsmail Heniyye, Rusya’da İran Büyükelçisiyle Görüştü

Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran’ın Moskova büyükelçisiyle görüş alışverişinde bulundu.

İsmail Heniyye üst düzey bir heyetle birlikte Rus makamların daveti üzerine  Rusya’ya gitti.

Muhabirimizin dünkü haberine göre, Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve İslami İran’ın Rusya büyükelçisi Kazım Celali ile görüşmesinde başta ABD ve ırkçı  İsrail’in sözde Yüzyılın planı olmak üzere  Filistin’in siyasi gelişmeleri hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Taraflar sözkonusu görüşmede ayrıca, İslam ülkelerinin ABD ve siyonist İsrail’in sözde ‘Yüzyılın Anlaşması’  karşısında durmaları ve Filistin halkının haklarına kavuşması ve zafere ulaşmanın tek yolunun direniş olması zaruretine vurgu yaptılar.

İsmail Heniyye görüşmede, İslami İran’ı Filistin halkının ülkülerine desteğinden dolayı takdir etti.

İran’ın Rusya’daki elçisi de Filistinli mücahitlerin Siyonist rejimin komploları karşısındaki direnişini takdir ederek, İslami İran’ın Filistin direnişe desteği ve ABD-Siyonist rejim sözde ‘Yüzyılın Anlaşması’ planına muhalefetinin devam edeceğini belirtti.

Heniyye, bundan önce de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Filistinli gruplar arasında uzlaşma ve Yüzyılın Anlaşması hakkında bir araya gelmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir