AvrupaDünyaSuriyeTüm Haberler

Suriye’den Batı’ya İdlib Tepkisi: İkiyüzlü ve Yalancısınız!

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Batı’nın terörle mücadele operasyonlarındaki duruşunu eleştirerek, onları gerçekten insani bir tutum sergilemeye ve Suriye halkının sorunlarıyla ilgilenmeye çağırdı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, bazı Batı ülkelerinin Suriye’nin kuzeyindeki durumla ilgili açıklamalarını ve tutumlarını eleştirdi ve bu ülkelerin “ikiyüzlü” ve “yalancı” olduklarını söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak tarafından bugün yapılan bir açıklamada şu ifadelerde bulunuldu: ‘Bazı Batılı ülkelerin, Suriye ordusunun terörist gruplara karşı askeri operasyonları nedeniyle İdlib’teki insani durum hakkındaki açıklamaları ve onların, bu grupların ve Erdoğan’ın kuvvetlerinin birbirleriyle iş birliği yapmak suretiyle Suriyeli sivilleri öldürerek işledikleri suç ve cinayetleri göz ardı etmeleri, bu ülkelerin politikalarının ikiyüzlülüğünü ve yalanlarını göstermektedir, bu ülkeler insani olan her şeyi siyasallaştırmaya çalışıyor ve yine bu ülkeler, insanlara kendi çıkarları için diz çöktürmek istiyor.

Şam, bu ülkelere Suriye topraklarında terörizmle mücadelenin yasal bir hak olduğunu ve uluslararası hukuk ve tüzüğün bu hakkı desteklediğini ve Suriye ordusunun savaştığı terörist grupların, Güvenlik Konseyinin Terörizm listesinde yer alan ve İdlib’teki Suriyelileri insan kalkanı olarak kullanan bir grup olan Tehrir-i Şam’ın kontrolü altında olduğunu hatırlatmak istiyor.

Bu ülke, coğrafi sınırları boyunca Suriyeli vatandaşlara gerekli tüm yardımı sağlamak için hiçbir çabadan kaçınmayacak ve bu yolda, Batılı yetkililerin yalanlarını ve Suriye halkına karşı “sahte gözyaşlarını” dikkate almayacaktır.

Suriye, başta Avrupa makamları olmak üzere uluslararası toplumu bir kez olsun insani bir duruş sergilemeye ve Suriye halkının acı ve sıkıntıları adıyla kurdukları işgalci ve aşağılık senaryolardan vazgeçmeye çağırmaktadır ve Türk rejiminin düşmanca davranışlarını ve bu rejim tarafından Suriyelilerin acı ve sıkıntılarıyla ticaret yapılmasını kınamaktadır.

İki ay önce Suriye ordusu Halep ve İdlib eyaletinde terörle mücadele operasyonunu başlattığında ve bu operasyonlarda geniş alanlarını terörizmden kurtardığında, Türkiye gibi Batı ve Avrupa ülkeleri bu operasyonları eleştirdi. Ancak Şam, Suriye topraklarındaki terörizmin ortadan kaldırılmasının, bu ülke temizlenene kadar devam edeceğini söyledi.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir