FilistinTüm Haberler

Filistin’de Bir Haftanın Bilançosu: 64 Çatışmada Onlarca Kişi Yaralı

Filistin’de geçtiğimiz hafta içinde işgal altındaki Kudüs’te, Batı Yaka bölgesinde ve Gazze Şeridi’nde onlarca kişi işgal güçlerinin attığı gerçek mermilerle, lastik kaplamalı mermilerle veya atılan gaz bombalarından etkilenerek yaralandı. Bir haftalık süre içinde tüm Filistin şehirlerinde toplam 64 çatışma meydana geldi. Filistinli gençler de bu çatışmalarda işgal güçlerinin üzerine molotof kokteylleri, patlayıcı balonlar ve yanıcı maddeler attılar.

Verilen bilgilere göre dün (6 Mart Cuma) Batı Yaka bölgesinde meydana gelen çatışmalarda üç kişi gerçek mermiyle veya lastik kaplamalı mermiyle yaralandı. Onlarca kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi. Kudüs’ün Eski Şehir kısmında ve El-İseviyye beldesinde meydana gelen çatışmalarda Filistinli gençler işgal askerlerinin üzerine molotof kokteylleri ve yanıcı maddeler attılar. Batı Yaka ve Kudüs’te toplam 7 noktada çatışma meydana geldi.

Perşembe günü Cenin ve Nablus bölgelerinde dört çatışma tespit edildi.

Çarşamba günü 16 noktada çatışma meydana geldi. Filistinlilerden üç kişi gerçek veya lastik mermilerle yaralanırken onlarca kişi de gaz bombalarından etkilendi.

Salı günü Batı Yaka bölgesinde 10 Filistinli lastik mermilerle yaralandı. Kudüs, El-Halil, Ramallah, Beytullahim, Tulkerem ve Nablus’ta 9 çatışma meydana geldi.

Pazartesi günü 2 Filistinli gerçek, 11 Filistinli de lastik mermiyle yaralandı. Atılan gaz bombalarından dolayı iki kişinin derisinde yaralar meydana gelirken 50 kişi de atılan bombalardan etkilendi. El-Arme dağında meydana gelen çatışmada bir işgalci yaralandı. 13 çatışma tespit edildi.

Pazar günü Kudüs, El-Halil, Ramallah, Nablus, Kalkilya ve Gazze’de 8 çatışma tespit edildi. İki Filistinli lastik mermiyle yaralanırken birçok kişi de gaz bombalarından etkilendi.

Cumartesi günü Batı Yaka’nın muhtelif şehirlerinde 7 çatışma meydana geldi. El-Arrub mülteci kampında bir İsrail askeri gençlerin attığı molotof kokteylleriyle yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir