ArabistanTüm Haberler

“Kral Selman Öldü” İddiası!

Suudi Arabistan Kralı Selman’ın öldüğü iddia edildi. Sosyal medyadaki iddialara dair Suudi Arabistan şu ana kadar herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Sosyal medyada son dakika olarak gelen haberlerde Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud’un hayatını kaybettiği iddia edildi.

Kısa sürede Kral Selman’ın öldüğüne dair binlerce Tweet atılırken henüz resmi bir açıklamada bulunulmadı.

85 yaşındaki Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud koltuğu oğlu Prens Muhammed bin Selman’a devretmişti.

Bahreyn televizyonunun “Kral Selman öldü” diye son dakika haberini altyazı olarak geçtiği, iki dakika sonra ise bu yazıyı kaldırdığı bildirildi.

Suudi Arabistan’ın tüm sınır kapılarını kapattığı da gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Suudi Arabistan’ın gizli sırlarını deşifre eden sosyal medya fenomeni Müctehid önce Kral Selman’ın öldüğünü duyurdu. Ardından da saray çevresinde yaşanan çekişmelere dikkat çekti.

Müctehid attığı yeni twitle, Al-i Suud hanedanına ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’a yönelik ifşalarına devam etti.

Önce “Kral ya öldü ya da ölmek üzeredir. Sadece Ahmed ve Nayif’in oğulları değil, kraliyet ailesinden onlarca kişi tutuklanmıştır. Kraliyet Mahkemesi, Sarayı ve Kraliyet Muhafızları personeline, fiziksel gerekçelerle Kral’la görüşülemeyeceği söylenmiştir.” diye yazan Müctehid, ardından saray çevresinde yaşanan çatışmalara dikkat çekti.

Ülke sınırlarındaki tüm giriş-çıkışlar durdurulduğu bilgisi geliyor. Bölge kaynaklarından alınan billgiye göre devlet  içinde bir darbe kalkışması yaşanmakta.

Bu açıklamadan bir saat sonra Amerika’nın Wall Street Gazetesi, Arabistan’daki kaynaklarından naklen, Suudi Kralının kardeşinin ve Suudilerin görevden alınan Veliaht Prensi Muhammed Bin Nayif’in tutuklandığını açıkladı. Bu gazetenin haberine göre, onlara ihanet suçlamasında bulunuldu. Arabistan’ın mevcut İçişleri Bakanı Abdülaziz Bin Suud Nayif de tutuklananlar arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir