ArabistanTüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı: Suud Rejimi İle Müzakerelerin Ön Şartı Savaşın Durdurulması ve Yemen’deki Kuşatmanın Kaldırılmasıdır

Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü Suud rejimiyle müzakerelerin başlatılmasının Suudi koalisyonun saldırısına son verilmesine ve Yemen’in kuşatılmasının kalkmasına bağlı olduğunu söyledi.

Muhabirimizin raporuna göre Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü Muhammed Abdüsselam yaptığı bir açıklamada “Yemen krizinin çözüm yolu savaşın durdurulması ve kuşatmaya son verilmesi ve ardından ciddi siyasi müzakerelerin başlamasıdır. Yemen her daim bu iki noktaya odaklanmaktadır.” dedi.

Abdüsselam bu iki çerçeve dışında kalan her hangi bir talebin  Yemen’in kuşatmasını ve savaşını uzatacağına neden olacağına değinerek şöyle dedi: “Birleşmiş Milletler Teşkilatı Yemen özel temsilcisi Martin Griffiths kuşkulu projeler ve durumlar karşısında tarafsız bir tutum sergilemelidir. “

Öte yandan Yemen Milli Kurtuluş hükümeti Deniz Ürünleri Bakanı 38 Yemenli balıkçının BAE güçleri tarafından Eritre’de rehin alındığını ve daha sonra serbest bırakıldığını bildirdi.

Yemen milli kurtuluş hükümeti deniz ürünleri bakanlığı bir bildiri yayımlayarak şöyle bir açıklamada bulundu: “Yemenli balıkçılar  vahşi bir şekilde işkenceye maruz kalıp onların tekneleri ve balıkçılık teçhizatlarına da el koyulmuştur. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir