SuriyeTüm Haberler

Suriye Halkı Haseke’de ABD Konvoyunu Taşladı

Suriye’nin Haseke vilayetinde yer alan El-Kuzliya köyü sakinlerinin, ABD’nin askeri konvoyunu yerleşimin içinden geçirmedikleri duyuruldu

Sham FM radyosunun aktardığına göre Haseke vilayetinde, Tel Tamer kasabasının batısında yer alan El-Kuzliya köyü sakinleri, yerleşime girmek isteyen ABD’nin askeri konvoyunu taşlarla karşıladı ve geri çekilmeye zorladı.

Haberde, “Haseke vilayetinde Tel Tamer kasabasının batısındaki El-Kuzliye köyünün sakinleri, 7 zırhlı araçtan oluşan Amerikalı işgalcilerin konvoyuna köye girmeye izin vermedi, üzerine taş attı ve geri çekilmeye zorladı” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov, Rus askeri polisin Suriye’nin Haseke ve Halep vilayetlerinde Suriye-Türkiye sınır bölgesinde devriyelere devam ettiğini bildirdi.

Basın toplantısında konuşan Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov, Rus askeri polisin Suriye’nin Haseke ve Halep vilayetlerinde Suriye-Türkiye sınır bölgesinde devriyelere devam ettiğini belirtti.

“Rus askeri polis birimleri tarafından Halep ve Haseke vilayetlerindeki güzergahlarda devriye nöbetlerine devam edildi” diyen Juravlyov, Rus Hava Kuvvetleri’ne ait hava araçlarının da havadan devriye gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Bu arada Türkiye Savunma Bakanlığı, Türkyie ile Rusya arasında Suriye ile ilgili varılan ateşkes mutabakatının ardından Türk ve Rus askeri heyetlerinin Ankara’da bir araya geleceğini açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “5 Mart 2020 tarihinde Moskova’da varılan mutabakat çerçevesinde Rus Askerî Heyet ile icra edilecek toplantı, 10 Mart Salı günü Ankara’da başlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir