İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Amerika’nın İranlılara Yürek Yakması, Sahtekarlıktır

İran’ın Cenevre’deki BM ve diğer uluslararası kurum ve kuruluşlarda daimi temsilcisi İsmail Bekai Amerika’nın mevcut şartlarda insanlık dışı yaptırımlarını ağırlaştırmasına işaretle, Washington’un İran milletinin insan haklarına yürek yakma iddiası sahtekarlık ve yalan olduğunu belirtti.

Pazartesi günü BM insan hakları konseyinin 43. oturumunda bazı ülkelerin İran’da insan hakları konusunda siyasi ve bağnaz tutumunu eleştiren Bekai, insan haklarını hedef ülkelere karşı bir silah olarak kullanmanın BM insan hakları konseyine cefa olduğunu belirterek, İran karşıtı kararname çıkaranların bu yıkıcı tutumu engellenmesini istedi.

Bekai, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü komutanı General Kasım Süleymani’ye düzenlenen suikast olayı insan hakları bağlamında tüm uluslararası kriterlerin bariz ihlali olduğunu, şehit General Süleymani insan hakları ve insani kerametin en büyük savunucusu olduğu halde haince katledildiğini belirterek şöyle ekledi:

Şehit General Süleymani’nin çabaları milyonlarca insanı IŞİD ve terörün altından kurtardı.

İran’ın Cenevre’deki BM ve diğer uluslararası kurum ve kuruluşlarda daimi temsilcisi Bekai, şehit General Süleymani’nin mücadelesi Irak ve Suriye milletlerine IŞİD sultası altında ezilen insan haklarına yeniden kavuşmalarına vesile olduğunu vurguladı.

BM insan hakları konseyinin 43. oturumuna katılan üye ülkelerin temsilcileri İran Büyükelçisi Bekai’nin önerisi üzerine korona virüsle mücadelede hayatını kaybeden sağlık personeli için bir dakika saygı duruşunda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir