Tüm HaberlerYemen

Muhammed Ali el-Husi: Yemen Halkının Katili Büyük Şeytan ABD’dir

Yemen inkılabı yüksek komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi, Yemen halkının katliamı ve kuşatılmasından Amerika sorumlu olduğunu belirtti.

Çarşamba günü twitter hesabında yaptığı açıklamada, Amerika Yemen halkını silahları ve kuşatmasıyla katliam ettiğini belirtti.

Husi, Amerika’nın saldırgan Suud rejimine askeri yardımları büyük bir cinayet olduğunu vurguladı.

S. Arabistanlı ünlü twitter Yemen inkılabı yüksek komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi aktivisti ve ifşaatçı Müçtehid de twitter hesabında yaptığı ifşaatta, 110 Amerikalı terörist asker Yemen’in Şabvah eyaletinin Belhaf kıyılarında konuşlandığını ve 10 askeri helikopter, 30 zırhlı araç ve 4 Patriot füze savunma sistemleri bulunduğunu belirtti.

Yemen inkılabı yüksek komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi ayrıca Amerika ve Suud rejimi Yemen karasularını kirlettiklerini belirterek, Yemen’in güneydeki eyaletlerinin kıyılarında yaşanan facia bu canilerin Yemen karasularını kimyasal ve biyolojik maddelerle zehirlemelerinden kaynaklandığını, facia ABD gemileri Yemen karasularına girdikten sonra patlak verdiğini vurguladı.

Yemen balık kurumu yetkilileri Aden kıyılarında balıkların toplu ölümü kimyasal zehirlenmenin söz konusu olduğunu ortaya koyduğunu açıkladı.

Suud rejimi Mart 2015’te BAE’nin yanına ve Amerika’nın desteğini arkasına alarak Yemen topraklarına saldırdı ve bu ülkeyi karadan, havadan ve denizden kuşatma altına aldı. Bu savaşta şimdiye kadar binlerce Yemenli hayatını kaybetti, on binlercesi yaralandı ve milyonlarca Yemenli mülteci durumuna düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir