Batı AsyaIrakTüm Haberler

Büyük Şeytan ABD’nin Irak’taki Askeri Üssü’ne 10 Füzeyle Saldırı Düzenlendi!: 2 Amerikan Askeri ve 1 İngiliz Ölü

Gelen son dakika haberine göre; Irak’ın başkenti Bağdat’ta, ABD’li askerlerin bulunduğu Taci Askeri Üssü’ne 10 füzeyle saldırı düzenlendi. Irak’ta Taci Askeri Üssü’ne düzenlenen roketli saldırıda 2 Amerikan askeri ve 1 İngiliz’in öldüğü, 11 askerin yaralandığı bildirildi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, ABD’li askerlerin bulunduğu Taci Askeri Üssü’ne 10 adet katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendiği bildirildi.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bağdat’ın kuzeyinde, ABD askerlerinin bulunduğu Taci Askeri Üssü’ne 10 adet katyuşa füzesi atıldı.

Irak’ta ABD askeri üslerine daha önce de füzeyle saldırılar düzenlenmişti.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Irak’ta Taci Askeri Üssü’ne düzenlenen roketli saldırıda, 2 Amerikan askeri ve 1 İngiliz’in öldüğü, 11 askerin ise yaralandığı bildirildi.

ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, “Koalisyon, 11 Mart’ta yerel saatle akşam 07.35’te 15 küçük roketin, Irak’taki koalisyon kuvvetlerinin bulunduğu Taci Kampı’na atıldığını teyit ediyor. Saldırıyla ilgili değerlendirme ve soruşturma devam ediyor.” ifadesini kullandı.

Caggins, saldırıda ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşmazken, Amerikan medyasına konuşan ABD’li yetkililer, 2 ABD askerinin yanı sıra 1 İngiliz’in öldüğünü ve 11 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Saldırının, Katyuşa roketleriyle düzenlediğini bildiren yetkililer, DEAŞ’ın elinde bu silahların bulunmadığına, söz konusu saldırının da İran’a yakın gruplarca yapılmış olabileceğine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir