Tüm HaberlerYemen

Kan İçici Vampir Suud Rejimi, Yemen’de Ambulansları Bombaladı

Suudi koalisyon savaş uçakları, Çarşamba günü öğle üzeri Yemen’in merkezinde iki ambulansı hedef alarak, içindeki tüm sivil ve sağlık personellerini öldürdü.

Yemen Sağlık Bakanlığı, Suudi koalisyon savaş uçakları, Çarşamba günü öğleden sonra Marib eyaletinde bir ambulansı ve el-Cevf eyaletinde ise diğer bir ambulansı hedef aldığını açıkladı.

El-Ahd haber merkezinin bildirdiğine göre, Yemen Sağlık Bakanlığı bu konuda şu açıklamada bulundu: “Her iki ambulansta bulunan kişilerin tamamı öldü.”

Bu saldırı, bazı yerel kaynakların Salı günü Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri güçlerinin, Suudi koalisyon güçleri ile ağır bir çatışmaya girerek, Marib eyaletindeki Sirvah cephesinde çeşitli alanlarda önemli ilerlemeler kaydettiklerini söyledikten sonra geldi. 

Şimdiye kadar birçok insan hakları örgütleri, sivillere yönelik Suudi koalisyon saldırılarını ve savaş uçaklarının saldırılarını kınayarak, ülkeleri bu tür saldırıları durdurmaya çağırdılar.

Yemen’in ölüm ve yaralanmalarıyla ilgilenen İnsan Hakları Merkezi’nden alınan son verilere göre, hava saldırıları nedeniyle geçen Aralık ayına kadar Yemen’de 42 binden fazla insan öldürüldü. Bunlardan 16.447’si sivil ve bu sivillerin ise 3.672’si çocuk ve 2.337 kadındı. Ayrıca bu saldırılarda 25.688 sivil de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir