DünyaIrakTüm Haberler

Mukteda es-Sadr’dan Trump’a: Sen ve Senin Gibiler, Korona Virüsün Yayılmasında Suçlusunuz

Irak Sadr Hareketi lideri, ABD başkanına “Allah’tan başka sığınak yok” diye belirterek şöyle dedi: “Washington ve müttefikleri koronanın yayılmasında suçlular ve Irak halkı ABD’nin herhangi bir tedavisini kabul etmeyecek.”

Sadr Hareketi lideri Mukteda el-Sadr, ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüsünü önlemek için çaba harcadıkları iddialarını şiddetle eleştirdi.

Mukteda el-Sadr, twitter hesabında yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Trump’ın, korona virüsüne karşı iyi bir iş çıkardık ve eğer müdahale olmasaydı işleri daha da kötüleştirirdi, sözü dikkatimi çekti.”

Daha sonra Trump’a seslenen Sadr, şöyle yazdı: “Trump! Sen ve senin benzerlerin hastalığı yaymakla suçlusunuz. Özellikle, bu hastalıktan acı çekenlerin çoğu Amerika karşıtı kişiler iken.”

Mukteda Sadr, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Trump! Daha önce Amerika’nın büyük imparatorlukları devirdiğini ve terörizmi yendiğini iddia ettiniz … ve bugün çıplak gözle görülmeyen bir virüsle savaşıyorsunuz! Kendinizden utanmıyor musunuz?”

Iraklı lider; “Trump! Dünyayı işgal, savaş, yoksulluk ve çatışma ile doldurdunuz ve bugün iyileştirdiğinizi mi iddia ediyorsunuz? Bu hastalık, sadece senin kötü politikaların nedeniyle yayıldı. Trump! Eğer sen ateist, kendini tedavi ediyorsan, biz sadece Allah’a sığınırız.” diye belirtti.

Mukteda Sadr, son olarak şöyle dedi: “Sen ve hastalığının şirketlerinden gelen her türlü tedaviyi kabul etmiyoruz ve istemiyoruz. Sen sadece Allah’ın düşmanı değil, aynı zamanda milletlerin de düşmanısın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir