AsyaFilistinTüm Haberler

Ziyad en-Nahale, Sergey Lavrov İle Görüştü

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Filistin’de son durumu görüştü.

Moskova’ya gelen Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Filistin’de son durumu ve Amerika’nın Yüzyılın Anlaşması adlı şom planının Filistin davası ve Filistin mültecilerine yönelik tehlikelerini görüştü.

Konu hakkında bir bildiri yayımlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus diplomatlar görüşmede iki devletli çözüme ve Filistin İsrail münakaşasının uluslararası yasaların çerçevesinde çözümlenmesine vurgu yaptıklarını belirtti.

Bundan önce Mart ayında Filistin İslami direniş hareketi Hamas lideri İsmail Heniye de Moskova’ya gelerek Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Filistin meselesini görüşmüştü.

Amerika Başkanı Donald Trump’ın 28 Ocak’ta açıkladığı Yüzyılın Anlaşması adlı ihanet planında Kudüs İsrail’in başkenti ilan ediliyor;Batı Şeria’nın yüzde 30 kadarı İsrail’e ilhak ediliyor; Filistinli mültecilerin anavatanına dönüş hakkı yok sayılıyor; Filistin tamamen silahsızlandırılıyor. Amerika’nın bu şom planı Filistin milleti ve birçok ülkenin tepkisi ile karşılaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir