Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Dışişleri Bakanı’nın Mesajı Büyükelçilere Teslim Edildi

İran Dışişleri Bakanı yardımcıları, yabancı ülkelerin Tarhan’daki büyükelçileri ve temsilcileri ile ayrı ayrı görüşerek, ABD’nin tek taraflı yaptırımlarının İran’ın koronavirüs ile mücadele için ihtiyaç duyduğu ilaç ve sağlık malzemelerinin tedariki önünde oluşturduğu engeller ve sorunları anlattılar.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı bu görüşmelerde Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in muhtelif ülkelerdeki mevkidaşlarına hitaben kaleme aldığı mektupları, kendi dışişleri bakanlarına sunmak üzere Tahran’da bulunan yabancı büyükelçiler ve temsilcilere teslim etti.

Daha önce de İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e bir mektup yazarak, ABD’nin tek taraflı yaptırımlarının kaldırılması gerektiğine vurgulamıştı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in bütün ülkelerin dışişleri bakanları ve uluslararası örgütlerin başkanlarına birer nüshasını gönderdiği bu mektupta, ABD’nin İran’a karşı tek taraflı ve yasadışı tüm yaptırımlarının korona ile mücadele için kaldırılması gerektiğinin altını çizmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir