Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Yapımı Manuel ve Otomatik Vites Kutusu Görücüye Çıktı

İranlı uzmanlar ilk kez altı vitesli manuel ve otomatik vites kutusunu yerli imkanlar ve teknoloji ile imal etmeyi başardı.

IranKhodro firması Başkanı Ferşad Mukimi Cumartesi günü bu yeni kazanımın Tahran’da görücüye çıktığı törende yaptığı konuşmada şöyle dedi:

İran yapımı altı vitesli manuel ve otomatik vites kutusunu yerli teknolojilerle imal etme yol haritası, bu bağlamda dışa bağımlılığı azaltmak ve yakıtta tasarruf etmek ve tüketicilerin ihtiyacını karşılamak üzere IranKhodro firması ve startupların uzmanlarının iş birliği ile hazırlanarak yürürlüğü girdi.

Mukimi, altı vitesli manuel ve otomatik vites kutusu yüzde 95 yerli olduğunu ve seri imalatına altı ay içinde başlanacağını belirterek, bu ürün İranlı uzmanlarca ve hiç bir yabancı firmadan destek almaksızın tasarlanıp imal edildiğini vurguladı.

Çeşitli vites kutularını yurt içinde imal etmek, araçları kullanma kabiliyetini geliştirmek, vites değiştirme niteliğini arttırmak, müşterilerin memnuniyetini arttırmak ve satış sonrasi hizmetlerin giderlerini hafifletmek, İranlı uzmanların imal ettiği altı vitesli manuel ve otomatik vites kutusunun bazı meziyetleridir. İran yapımı bu vites kutusu şimdiki beş vitesli vites kutularına nazaran yakıt tüketiminde en az yüzde 2.5 tasarruf sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir