Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Çin’in Şanghay Kentindeki Müslümanlardan İran’a Corona Virüs Yardımı

Şanghay Müslümanlar Camiası Başkanı Şeyh Musa, İran milleti yüce Allah’a dayanma ve devletin çabaları ile korona virüsle mücadeleyi bir an önce geride bırakmasını diledi.

IRNA’nın haberine göre, Şanghay Müslümanlar Camiası Başkanı Şeyh Musa, İran’ın bu kentteki Başkonsolosluğuna gelerek korona virüsle mücadelede İran milletinin yanında olduklarını belirtti. Şeyh Musa ayrıca Başkonsolosluğa Şanghay Müslümanlar Camiası’nın hibe ettiği 30 bin maskı teslim etti.

İran’ın Şanghay Başkonsolosu Ramazan Pervaz da İran’ı etkileyen zorlu şartlarda Çinli Müslümanların dayanışması İran milletinin gönlünü ısıttığını belirterek şöyle dedi:

İran milleti İslam dini öğretilerine göre Çin’de korona virüs salgını sırasında Çin halkının yanında yer aldı ve onlarla dayanışmasını sergiledi.

Başkonsolos Pervaz ayrıca mevcut şartlarda Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti’ne dayattığı zalimane yaptırımların en temel insan hakları ihlali olduğunu vurguladı.

Çin milleti ve devleti şimdiye kadar korona virüsle mücadelede destek amacıyla İran’a 9 parti tıbbi yardım malzemeleri gönderdi.

İran İslam Cumhuriyeti de Çin’de korona virüs salgını başlar başlamaz bu ülkenin milleti ve devletiyle dayanışmasını ilan ederek, 3 milyon maske ve bazı tıbbi malzeme ve teçhizatı göndermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir