İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: Korona İle Mücadelede Açıklanan Rakamlar Ümit Verici

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, sağlık ekiplerine durmadan korona salgını ile mücadele için verdiği çabalarından dolayı teşekkür ederek, korona ile mücadele sürecinde açıklanan rakamların ümit verici olduğunu kaydetti.

Bugün Ulusal Korona ile Mücadele Kurumu’nda düzenlenen toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemleri açıkladı. 

Tehlikeli koronavirüse karşı genel seferberlik ve değerli toplu çalışmaların başladığına dikkat çeken Ruhani, sunulan rakamlara göre, İran’ın korona hastalığının tavan yaptığı aşamayı geride bıraktığını söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’e Silahlı Kuvvetler Sağlık Karargahı’nın kurulması için verdiği talimatından dolayı teşekkür eden Ruhani, bu fermanın ülke ve İran milletine büyük katkı sağladığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Ruhani, bu önlemler çerçevesinde yarından itibaren belirlenecek şehirlerin giriş-çıkışlarında tedbir amaçlı sağlık kontrolü yapılacağını duyurdu. 

Bu kapsamda şehirler arası yolculuk yapan vatandaşların koronavirüs ve ateş belirtileri açısından kontrol edileceğini bildiren Ruhani, İran halkına yolculuk yapmamalarını tavsiye etti. 

Cumhurbaşkanı Ruhani, dün ülkede yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında hiçbir kentin karantinaya alınmayacağını açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir