Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İranlı Bilim Adamları Nükleer Enerjiyle Çalışan Mikroskop Üretti

İran’ın Ara-research bilim temelli firmasının uzmanları ilk kez nükleer enerjiyle çalışan mikroskop ve nanoskop imal etmeyi başardı.

İranlı genç bilim adamları bu teknolojiye, bundan önce dünyada sadece Amerika, Rusya, İngiltere, Almanya, Danimarka ve İsviçre bu cihazları imal ettiği halde kavuşmayı başardı.

Nükleer nanoskoplar tıp, mühendislik, biyoteknoloji, genetik ve patoloji gibi alanlarda kullanılıyor.

Ara-research firması Başkanı Seyyid Abbas Şahmuradi firmanın faaliyetleri ve ürünleri hakkında yaptığı açıklamada nükleer güçle çalışan mikroskop AFM, maddelerin nano ölçekte özellikleri ve yüzey yapılarının araştırılmasında kullanılan bir cihaz olduğunu belirtti.

Şahmoradi şöyle ekledi: nükleer güçle çalışan mikroskopta diğer yüzey araştırma yöntemlerinden farklı olarak yüzeyin çeşiti veya ortamı gibi herhangi bir kısıtlama söz konusu olmadığını ve bu cihazla her türlü yüzeyi incelemenin mümkün olduğunu ifade etti.

Firmanın yeni ürününe işaret eden Şahmuradi, iki ton ağırlığındaki elektron mikroskopu da firmanın en yeni ürünü olduğunu, bu ürünü imal etme teknolojisi bundan önce sadece ABD ve Japonya’nın tekelinde bulunduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir