Tüm Haberler

Irkçı Rejim İsrail’de Hükümeti Kurma Yetkisi Gantz’a Verildi

Terör rejimi İsrail’de hükümeti kurmaya çalışan ilk isim, merkezci Mavi-Beyaz İttifakı lideri Gantz olacak.

İşgalci rejimin elebaşı sözde Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, dün Gantz ve rakibi Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, hükümeti kurma yetkisini Gantz’a verdi.

Mevcut Başbakan Benyamin Netanyahu ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz “acil görüşme” için Cumhurbaşkanlığına çağrıldı. Gantz’a hükümeti kurma yetkisi resmi olarak Pazartesi günü sunulacak.

Gantz’ın hükümeti kurmak için ihtiyaç duyduğu 61 milletvekilinin desteğini aldığı bildirilmişti. Mavi-Beyaz İttifakı’nın tüm 33 milletvekili, Ortak Arap Listesi Bloku’nun tüm 15 milletvekili ve Sol Partiler Birliği’nin 7 milletvekilinin 6’sı, Gantz’ı desteklediklerini bildirdi. Eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın partisi İsrail Evimiz’in 7 milletvekilinin verdiği destek belirleyici oldu.

Netanyahu’ya destek verenlerin sayısı ise 58’de kaldı. Irkçı rejim İsrail’de koalisyon hükümeti kurabilmek için 120 sandalyeli Meclis’te 61 milletvekilinin desteğini almak gerekiyor.

Siyonist rejim İsrail’de geçen yıl biri 9 Nisan, diğeri de 17 Eylül’de olmak üzere iki erken seçim yapılmış ancak sağ ve sol blok koalisyon hükümetini kurmak için gerekli sayıya ulaşamamış bu nedenle 2 Mart’ta seçmenler bir yıl içinde üçüncü kez sandık başına gitmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir