İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tuğgeneral Fedevi: Corona Virüs İle Mücadelede Tüm Gücümüzle İran Halkının Yanındayız

İran devrim muhafızları ordusu komutan vekili tuğgeneral Ali Fedevi, devrim muhafızlarının bütün gücüyle koronavirüsle mücadelede İran halkının yanında olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Fedevi, dün bir etkinlikte yaptığı konuşmada, İslam inkılabı rehberinin ‘Sağlık Karargahı’ kurulması yönündeki talimatına temasla, ‘İran devrim muhafızlarının geçmişte olduğu gibi şimdi de koronovirüsle mücadelede bütün gücüyle halkın yanında olduğunu’ bildirdi.

Bu arada İran ordusu tarafından koronavirüsle mücadele tatbikatı başladı. 

İslam inkılabı rehberi genel kurmay başkanına hitaben yayınladığı talimatta, koronavirüsle mücadele için ordu tarafından ‘Sağlık Karargahı’nın kurulması gerektiğini bildirmiş ve “Koronavirüsün biyolojik saldırı olabileceğine dair kanıtlar dikkate alındığında bu karargâh biyolojik savunma tatbikatı hizmeti de verebilir ve bu açıdan milli otoriteyi güçlendirebilir.” ifadelerini kullandı.

Bu arada İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, İslam inkılabı rehberinin  Sağlık Karargahı’nın kurulmasına dair talimatına teşekkür ederek, ‘bu karargahın kurulmasının daha şimdiden İran sağlık bakanlığı, hükümeti ve ordu arasında salgınla mücadelede işbirliği ve koordinenin artmasına vesile olmuştur’ dedi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir