İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Ordusu Ülkede Onlarca Seyyar Hastane Kurmaya Hazır

İran Silahlı kuvvetlerin korona virüsle mücadele karargahı Sözcüsü General Hasan Irakizade, karargahın ülke genelinde 20 seyyar hastane kurmaya hazır olduğunu açıkladı.

Silahlı kuvvetlerin korona virüsle mücadele karargahı Sözcüsü General Hasan Irakizade, karargahın son çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada bu konuya temas ederek şöyle ekledi:

Hali hazırda silahlı kuvvetlerle bağlı hastanelerde yatak kapasitesinin yüzde 70 kadarı korona virüs hastalarına tahsis edildi; Kum ve Raşt kentlerinde de silahlı kuvvetlerin iki seyyar hastanesi bu hastalara hizmet sunuyor.

General Irakizade şöyle devam etti:

Korona virüs salgını ile mücadelede klasik ordu, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ve emniyet teşkilatına bağlı yeni savaş birlikleri devreyi girdi.

General Irakizade ayrıca, silahlı kuvvetler bağımsız bir şekilde hiç bir kentte karantina veya sokağa çıkma yasağı uygulamayacağını vurguladı.

Bu konuda Yol ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami, ülke genelinde tüm otogarlarda, hava limanlarında ve demiryolları istasyonlarında vatandaşları korona virüs bağlamında kontrolden geçirme çalışmaları başladığını, korona virüsle milli mücadele merkezinin kararına göre 13 eyalette kentlerin giriş çıkışlarında da benzer uygulama yürütüldüğünü belirtti.

İran Sağlık Bakanlığı’nın son açıklamasına göre, İran’da şimdiye dek 14 bin 991 vatandaş korona virüsten etkilendi, 4 bin 996 kişi iyileşerek hastanelerden taburcu oldu, 853 kişi de hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir