SuriyeTüm Haberler

Teröristler İdlib’de Ateşkesi İhlal Ettiler

Suriye’nin kuzeybatısında yer alan İdlib’de terör gruplarının ateşkesi çiğnediği bildirildi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre, Türkiye’nin himayesindeki terör gruplarının, İdlib’in bazı bölgelerinde ateşkesi çiğnediği anlaşılıyor. 

SANA’nın haberine göre, teröristler, İdlib’in güney kırsalına düşen Kefer Nubbol ve Hazzarin bölgelerine  füze ve ağır taramalı silahlarla saldırdı.

İdlib kırsalındaki operasyon meydanlarından SANA Muhabiri, terör gruplarının sözkonusu bölgelerdeki  askeri noktalara füze ve ağır taramalı silahlarla saldırdıkları ve İdlib’ten geçen M4 otoyolunun bir kısmını tahrip ettiklerini ifade etti. Muhabire göre, saldırıda sadece maddi hasar meydana geldi. SANA muhabirimi, Suriye ordusunun saldırıların noktalarını tespit edip terör gruplarına ağır darbe indirdiğini bildirdi.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı İdlib’teki terör örgütlerinin yeniden silahlandırıldıklarını ve Suriye ordusuna karşı saldırı girişimlerine yeniden başladıklarını belirtirken bu örgütleri yok etmenin önemini vurguladı.

Rusya dışişleri bakanlığının dün yayınladığı bildiride, İdlib’te Nusra Cephesi ve Hurras Eddin gibi el kaide ideolojisini kullanan ve son günlerde İdlib’de varılan ateşkesi reddeden terör örgütlerinin yayılmaya devam ettiklerini belirtti. Bakanlık bu teröristlerin işledikleri suçlardan sorumlu tutulması gereğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir