Tüm Haberler

İnsanlık Düşmanı Büyük Şeytan ABD’den İran’a Yeni Yaptırımlar

Amerikan dışişleri bakanlığı İran’a yönelik ABD’nin tek yanlı yaptırımlarına bağlı kalmadıkları suçlamasıyla 7 şirketi daha yaptırım listesine aldı.

Rueters’in haberine göre, sözkonusu şirketler Amerika’nın İran’ın petro kimya sanayine yönelik yaptırımları dikkate almadıkları suçlamasıyla ABD’nin yaptırım listesine alındı.

Amerika’nın yaptırım listesine aldığı şirketlerin isimleri ve detayları henüz açıklanmadı. 

Amerikan dışişleri bakanlığı salı günü de Güney  Afrika, Hong Kong ve Çin’de 9 şirket ile İranlı 3 kişiyi İran’la petrol kimya alanında işbirliği yaptıkları gerekçesiyle yaptırım listesine aldığını bildirmişti.

Rusya, Pakistan ve Çin gibi ülkeler  başta olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşlar korona ile mücadele eden İran’a aleyhindeki ABD yaptırımlarının derhal son bulmasını istiyorlar. 

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs 2018’de nükleer anlaşmadan tek taraflı bir şekilde çekildiğini ve İran’a yönelik daha önce askıya alınan yaptırımların daha da artarak yeniden başlayacağını ilan etmiş ve ABD’nin bu yasadışı ve uluslararası kanunları ayaklar altına alan siyasetleri bugüne kadar maksimum düzeyde devam etmiştir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir