Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İsmail Heniyye ABD’nin İran’a Uyguladığı Zalimce Yaptırımları Kınadı

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın siyasi büro başkanı İsmail Heniyye, İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ile yaptığı telefon görüşmesinde, Amerika’nın İran aleyhindeki yaptırımlarını kınadı.

Fars haber ajansına göre, Heniyye, İran dışişleri bakanı Zarif ile yaptığı telefon görüşmesinde,  bu yaptırımların zalimce olduğunu  belirterek kesinlikle bunun kaldırılması gerektiğini söyledi.

Heniyye, Filistin halkının İran’ın koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi de takdir ederken  İranla dayanışma içinde olduğunu bildirdi.

Sözkonusu telefon görüşmesinde İran dışişleri bakanı Zarif de, Gazze’ye yönelik muhasaranın kaldırılmasını ve ırkçı İsrail cezaevlerindeki Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını zira koronavirüsün onları tehdit ettiğini söyledi.

Rusya dışişleri bakanı da dün yayınladığı bildiride, Amerika’nın İran aleyhindeki tek yanlı yasadışı yaptırımlarının kaldırılmasını istemişti. 

Korona virüsün son haftalarda İran ve bölge ülkelerinde yayılmasının ardından  Türkiye, Rusya, Pakistan, Çin gibi ülkeler Amerika’dan İran’a yönelik yaptırımların kaldırılmasını isteyen çeşitli açıklamalar yapmışlardı.

Amerika’nın İran’a yönelik zalimce ve yasadışı yaptırımları İran’ın koronavirüse karşı mücadelesinde en önemli engel olarak kabul ediliyor.  ABD’nin yaptırımları İran’ın ihtiyaç duyduğu ilaç ve diğer sağlık ürünlerinin İran’a gelmesi önünde en büyük engeldir. Buna rağmen Amerikan yönetiminin son günlerde İran’a yönelik yaptırımları daha da artış kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir