FilistinTüm Haberler

Batı Şeria’da Filistinli Bir Genç İşgal Güçleri Tarafından Şehid Edildi

Dün akşam (22 Mart, Pazar) Batı Şeria’nın Ramallah kentinin batısında Na’lin beldesinin girişinde İsrail işgal askerleri tarafından yapılan silahlı saldırıda bir genç şehit edildi.

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı kısa açıklamada, kimliği henüz belinmeyen bir gencin Ramallah’ın batısındaki Na’lin yakınlarında, İsrail işgal güçleri tarafından kurşunla vurulduktan sonra hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, İsrail işgal askerleri Na’lin beldesinin girişine yakın ana caddede bulunan bir araca otomatik tüfekle ateş açtı ve kimliği henüz bilinmeyen bir genci ağır şekilde yaraladı ve yaralı genç kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

İsrail medyasına göre İsrail güçleri, Kudüs’teki “Haşmonem” kontrol noktasında İsrail polisine ateş açmaya kalkıştığı bahanesiyle Filistinli bir genci vurarak ağır bir şekilde yaraladı.

Diğer taraftan işgal güçleri dün akşam Selfit’in batısındaki ez-Zaviye beldesinden olan Filistinli 3 genci tutukladı.

Yerel kaynaklar tutuklanan gençlerin, Mutaz Meşhur Şukayr, İbrahim Hasan Bekir Şukayr ve Nur Emin Ebu Leyla olduğunu bildirdi.

İsrail işgal güçleri, korona virüsünün yayılmasına karşı getirilen kısıtlama tedbirlerine rağmen işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’teki saldırı ve ihlallerine devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir