İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerYemen

İran: Amerika, Ağır Bir Yenilgiyle Yemen’den Ayrılacak

İran dışişleri bakanlığı, Suudi rejimi liderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen’e yönelik devam eden saldırıları kınayarak, ‘Amerika, Yemen’de de ağır bir yenilgiyi tecrübe edecek ve bu ülkeden arkasına bakmadan kaçacak’ dedi.

İran dışişleri bakanlığı, Suudi koalisyon güçlerinin Yemen’e yönelik saldırılarının 6. yıl dönümü eşiğinde yayınladığı bildiride, ‘Amerika ve bazı ülkeler, Yemen’e yönelik saldırılarda gözlerini Suudi koalisyonunun yaptığı savaş suçu sayılan cinayetlere gözlerini kapattıkları gibi aksine saldırgan ülkelere silah sattılar ve onlar bu savaşta lojistik ve enformasyon bilgileri de vererek bu cinayetlerde ortak olmuşlardır’ ifadesine yer verildi.

İran dışişleri bakanlığı, Amerika’nın bölgede girdiği her ülkede huzursuzluğa ve yağmaya neden olduğunun görüldüğünü başka bir sonuç getirmediğini bildirirken, bildiride ayrıca, ‘uluslararası kurum ve kuruluşlar, saldırılardan dolayı Yemen halkının yüzde 80’inin insani yardımlara ihtiyaç duyduğunu bildirmekteler; Yemen’e yönelik yaptırımlar ve muhasara, bu ülkeyi çok ağır şartlara sürüklemiştir. Bu durum dünya düzeyinde en büyük insani faciadır’ ifadesine yer verildi.

İran dışişleri bakanlığı, ayrıca İran’ın Yemen buhranının başından beri bu  sorunun askeri yolla çözümünün olmadığını bildirdiğini, İran’ın bundan dolayı 4 maddelik bir öneride bulunduğunu ve bunların da, ‘ateşkesin durması, insani yardımların gönderilmesi, muhasaranın son bulması ve Yemenli gruplar arasında kapsamlı bir hükümetin  kurulması için diyaloğun başlatılması olduğunu’ bildirdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir