Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Cevad Zarif: Dünya Halkları, Zorbaların Yaptırımlarına Seyirci Kalmasınlar

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammad Cevad Zarif, dünyanın zorbaların ambargolarına seyirci kalmamasını istedi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Twitter hesabından açıklama yapan Zarif, “Covid 19 dünyada ilerlemekte ve tüm milletleri etkilemektedir. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülke bile bu pandemi ile baş edebilmek için başkalarının yardımına ihtiyaç duymakta fakat Amerika hala İran aleyhindeki ekonomik terörizmi durdurmaya hazır değildir. Amerika her zaman devam edebilecek bir pandemi mi istemektedir? Ahlaki gereklilik zorbaların ambargosuna seyirci kalmayı durdurmayı gerektirir.” dedi.


Zarif mesajında ayrıca Amerika Başkanı Trump’ın Güney Kore Cumhurbaşkanından ülkesine korona ile mücadelede yardım etmesini istediği haberini de ekledi.


Amerika Dışişleri Bakanı dünyanın bir çok yerinden ülkesine İran aleyhindeki yaptırımları kaldırma yönündeki baskılara rağmen dün İran aleyhindeki azami baskının devam edeceğini belirtti.

Son haftalarda Koronavirüs salgını ardından bir çok uluslararası kurum ve Türkiye, Rusya, Pakistan ve Çin gibi bazı ülkelerden yetkililer Amerika’nın İran karşıtı yaptırımlarının kaldırılmasını istediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir