Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Lideri Abdülmelik El-Husi: Suud Rejimi Büyük Bir Yenilgiye Uğradı!

Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri ülke halkının Suudi koalisyonun saldırısına karşı emsalsiz direnişini överek, Suudi saldırgan koalisyonun gerçek bir yenilgiye uğradığını söyledi.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Abdulmelik Bedreddin Husi dün Yemen’in Suudi koalisyonun saldırısına direnişinin 5. Yıldönümü nedeni ile yaptığı açıklamada Yemen halkı direnişinin bu ülke tarihinde eşsiz bir direniş olduğuna işaretle, Yemen halkı direnişinin devam edeceğini söyledi. 


Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Suudi koalisyona saldırıların durdurulması ve pratikte Yemen kuşatmasına son vermeye çağırarak, “bunca yenilginin ardından bu tecavüzün devam etmesi sizi şom hedeflerinize ulaştırmayacaktır ve yenilgilerinizden ders almanız gerekir” dedi.


El-Husi Yemen’in askeri kabiliyetlerinin artmasına işaretle, şöyle devam etti: Günümüzde Yemen halkı modern askeri kabiliyetlere sahiptir ve kuşatma, zor ekonomik şartlara rağmen bir çok silah bu cümleden balistik füze ve İHA üretme kabiliyetine ulaşmıştır.


Yemen Ensarullah hareketi yetkilisi ayrıca Al-ı Suud rejimindeki siyasi kriz ve saldırgan koalisyona verdiği büyük ekonomik zarara işaretle, Amerika ve Siyonist rejimin İsrail yerine Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden acımasız ve vahşi bir örnek sergilemek istediklerini söyledi.


Abdulmelik Husi ayrıca İran ve Lübnan Hizbullah hareketinin Ensarullah’a verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, Suudi Arabistan’da tutuklanan bazı Filistinlilere karşı Arabistanlı esir iki pilotu serbest bırakmaya hazır olduğunu duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir