İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in “Gaziler Günü” Mesajı

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Ebul Fazl” lakabıyla ünlenmiş Hz. Abbas’ın (as) mübarek doğum günü ve Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney mesajında gazilere hitaben şöyle dedi:

“Ebediyete dek Kerbela bayraktarlığının onurunu taşıyan ve Haşimoğullarının parlayan ayı olarak lakaplandırılan Hz. Ebulfazl Abbas’ın veladet yıldönümü dolayısıyla bu günün adı ile taçlandırılan aziz gazilerimizi kutluyorum. Siz gazilerimiz, fedakar mücahitler ve yaşayan şehitlersiniz ve inşallah gönlünüz ve gözünüz ilahi mükafatla aydınlanacaktır.”

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney mesajının sonunda yüce Allah’tan gazilere ve ailelerine sabır, sıhhat, izzet ve iyilik dileğinde bulundu.

Her yıl ‘Gaziler Günü’ dolayısıyla Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’i temsilen çok sayıda heyet, ülke genelinde gazilerin evlerine giderek onları takdir ve yad ederken, bu yıl korona virüs salgını sebebiyle bu etkinliğin askıya alındığı belirtildi.

Bugün 4 Şaban 1441, 29 Mart 2020, Hz. Ebulfazl Abbas’ın doğum yıldönümü. İran İslam Cumhuriyeti takviminde bu gün, Hz. Abbas’ın Kerbela’da İmam Hüseyin -as- ve haklı kıyamı uğruna sergilediği fedakarlıkları nedeniyle ‘Gaziler Günü’ olarak adlandırılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir