Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Cevad Zarif: Amerika İran’a Karşı Bioterörizm Uyguluyor

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Amerika’nın İran halkına karşı kapsamlı ve benzersiz savaşına işaretle, Amerika’nın illegal ve ahlak dışı yaptırımlarının durmasının altını önemle çizdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, dünya ülkelerinden Amerika’nın ahlak dışı ve illegal yaptırımlarına uymamalarını ve savaş suçuna yardım etmeyi durdurmalarını istedi.


Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Koronavirüs’ün yayıldığı bir dönemde Amerika sabotaj ve cinayeti de aşarak, İranlılar aleyhine ekonomik savaş, ekonomik terörizm ve sağlık terörizmi uygulamaktadır. Bunlar savaş meydanında bile yapılabileceklerin ötesindedir. Savaş cinayetlerine ortaklığı bırakınız. Amerika’nın ahlak dışı ve illegal yaptırımlarına uymayı bırakınız.” diye yazdı.


Son haftalarda Koronavirüs’ün pandemik hal alması ardından Türkiye, Rusya, Pakistan ve Çin’in de aralarında olduğu bazı ülkeler BM’den Amerika’nın tek yanlı yaptırımlarının kaldırılmasını istediler. Fakat Amerika başkanı Trump, İran’a uyguladıkları yaptırımların kaldırılmasını kabul etmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir