ArabistanTüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Suud Rejiminin Riyad, Cizan, Necran ve Asir Kentlerindeki Ekonomik ve Askeri Hedeflerini Füze ve İHA’larla Vurdu!

Yemen silahlı güçleri sözcüsü Suudi Arabistan topraklarının derinliklerinde Suudi tesislere en büyük füze ve İHA saldırısı gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Yahya Seri dün bu bağlamda yayınladığı bildiride Yemen füze ve İHA birliklerinin Suudi koalisyona yönelik Riyad hükümetine en büyük savaşı başlattığını belirtti.


Seri, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da hassas hedefleri Zulfikar füzeleri ve Sammad 3 İHA’ları ayrıca Cizan, Necran ve Asir bölgelerinde ekonomi ve askeri hedefleri de bir çok füze ve Kasıf 2K avcı İHA’larla hedef aldıklarını belirtti.


Yemen silahlı güçleri sözcüsü ayrıca söz konusu saldırıların Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Abdulmelik Bedreddin Husi’nin vaatleri doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi.


Yahya Seri ayrıca, Yemen kuşatması ve yapılan saldırıların devam etmesi durumunda Suudi yönetimini daha ağır saldırılarla tehdit ederek, bu “özel” ve “geniş” operasyonlarla ilgili gelecek günlerde daha detaylı bilgi aktaracaklarını da sözlerine ekledi.


Abdulmelik Husi geçen hafta Perşembe günü Suudi koalisyonun saldırısının 6. Yılı nedeni ile yaptığı açıklamada Suudi rejimin savaşın 6. Yılda bir çok kez “gafil avlanacaklarını” belirtti.


Suudi medya çevreleri Pazar sabahı Riyad kentinde iki füzenin Riyad’a fırlatıldığını fakat hava savunmanın her iki füzeyi imha etmeyi başardığını iddia etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir