Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Sağlık Bakanı’ndan Flaş Açıklama: Dünyada Bir İlk Olacak!

İran Sağlık Bakanı: “Yakında öyle bir ürün tanıtacağız ki dünyada ilk olacak. İran’ın büyük başarısını uluslararası arenada ilan edeceğiz. “


İran Sağlık Bakanı Said Nemeki basına yaptığı açıklamada, virüs hastalıklarının kontrolü noktasında çok önemli bir başarı elde ettiklerini söyledi. Bakan Nemeki, “Bugünlerde İran’da bir mucize yaşanıyor” ifadelerini kullanarak şöyle konuştu: ” Yakında öyle bir ürün tanıtacağız ki dünyada ilk olacak. İran’ın büyük başarısını uluslararası arenada ilan edeceğiz. “

Avrupalılar ile video konferans görüşmesi yaptıklarını ve Covid-19 salgını konusunda Avrupalıların İran’ın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirten İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, ” Bu başarıya inanılmaz bir ambargo altında ulaştık. Zaten İran, yıllardır ağır ambargolar altında başarıya ulaşmaya alışmış durumda. 

Sağlık bakanı Said Nemeki dün düzenlenen bir törende, kamu sağlığını izleme ve Koronavirüs hastalarına sağlık ve tedavi hizmetlerin verilmesi için gerçekleşen çalışmalara işaretle, “Gerçi Koronavirüs ile mücadele, yaptırım şartlarında çok zordur fakat hastalara hizmet sunmak ve Koronavirüs’ün yayılmasını önlemek için İran çapında büyük  bir güçle devam ediyor.”dedi.


Nemeki virüs hastalıklarının kontrolünde aydın bir noktaya ulaştığına işaretle, “özel bir kampın kurulması ile ordu ve İslam inkılabı muhafızlar ordusunun özel nekahet mekanlar kurmakla, sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını gidererek hizmet seviyesini arttırmışlar.” dedi.


İran sağlık bakanı ayrıca ülkede yargı erki, güvenlik güçleri, ordu ve ulaştırma bakanlığının işbirliği ve yardımları ile seyahat kısıtlama programının uygulandığına değinerek, ülkede Koronavirüs zincirini kesmek için kontrol çalışmalarının tamamlandığını, ölüm oranının azaldığını ve hastanelerde hizmet şartlarının da daha iyi olduğunu belirtti.


Nemeki ayrıca ülkede yaklaşık 62 milyon kişinin Koronavirüs ile mücadelede tarandığına da değinerek, tarama kampanyasına katılanlardan 16 bin 49 kişinin hastanelere sevk edildiğini, bunlardan 5 bin 391’inin de hastaneye yatırıldığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir