FilistinTüm Haberler

İsmail Heniye: Filistin Topraklarının Bir Tek Zerresini Bile Bölemeyecekler!

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas lideri İsmail Heniye, Filistin topraklarının bir tek zerresinin bile bölünemeyeceğini vurguladı.

Pazartesi günü Filistin’de Toprak Günü’nün 44. yıldönümü dolayısıyla bir bildiri yayımlayan Hamas lideri İsmail Heniye, Toprak Günü Amerika’nın Yüzyılın anlaşması adlı şom planını uygulama ve Kudüs’ü işgal eden siyonist rejimi meşru gösterme çabalarının sonuç vermediğini gösterdiğini ve Filistin genelinde direnişe ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Heniye, 1948 yılında işgale uğrayan Filistin toprakları ile Kudüs veya Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinlilerin arasında hiç bir fark söz konusu olmadığını, Filistin üniter bir ülke olduğunu vurguladı.

Filistin milleti 1967 yılından beri her yıl 30 Mart gününü Toprak Günü olarak anıyor ve siyonist rejim İsrail’in işgal ettiği toprakların kurtuluşuna vurgu yapıyor.

Eli kanlı rejim 29 Mart 1967’de Filistin halkının binlerce hektarlık topraklarını gasp etti. Bu olay, 30 Mart’ta Filistin milleti ile siyonist askerlerin çatışmasına yol açtı; çatışmada 6 Filistinli katledildi, yüzlerce Filistinli de yaralandı veya gözaltına alındı.

Filistin halkı 30 Mart 2018’de Amerika’nın Tel aviv Büyükelçiliği Kudüs’e taşınmasını protesto etmek üzere Gazze Şeridi ile işgal altındaki Filistin topraklarının sınırında Büyük Geri Dönüş yürüyüşü adı ile ün yapan eylemini başlattı.

Şimdiye kadar yüzlerce Filistinli bu eylem sırasında şehit düştü, on binlerce Filistinli de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir