Tüm Haberler

Siyonist Trump Çaresizce İran’la Müzakere Talebini Tekrarladı

Amerika Başkanı Donald Trump, Washington yönetimi İran ile düşmanlık gütmek istemediğini, İran ile müzakere etmeye mecbur olduklarını ileri sürdü.

Amerika Başkanı Donald Trump Çarşamba günü beyaz sarayda düzenlediği basın toplantısında İran’a dayatılan yaptırımların ne zaman kaldırılacağı konusunda şöyle dedi:

Bakın, biz onlarla (İran’la) müzakere etmeliyiz. Bence biz çok hızlı bir şekilde İran’la bir anlaşma üzerinde çalışabiliriz. Onların yapması gereken tek şey, bizi aramalarıdır.

Trump şöyle ekledi:

Bence onlar çok mağrur insanlar, onların lideri de mağrur biri, hepimiz gibi, bizim halkımız gibi, biz de mağruruz. Onlar için telefon etmek zor olabilir, onlar için bir görüşme düzenlemek zor olabilir, ama böylece ülkelerinin sorunlarını çok basit bir şekilde halledebilirler.

Trump ayrıca şu iddiada da bulundu:

Biz düşmanlık istemiyoruz, ama onlar bize karşı düşmanlık ediyor ve bundan pişman olacaktır, bundan önce asla olmadıkları gibi.

Amerika Başkanı Donald Trump bu iddiaları, 8 Mayıs 2018’de Bercam nükleer anlaşmasından çekildikten sonra İran’a karşı azami baskı politikasını uygulamaya başladığı halde ileri sürüyor.

İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri ise Amerika ile her türlü müzakere için ilkin Washington İran’a karşı hasmane politikalarından el çekmesi ve Bercam nükleer anlaşmasına geri dönmesi gerektiğini, müzakereler de ancak 5+1 çerçevesinde olabileceğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir