Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Safevi: ABD’nin Siyasi ve Askeri Çöküş Dönemi Başladı!

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in yüksek askeri danışmanı ve yardımcısı Tümgeneral Safevi, Amerika’nın dünya ve Batı Asya bölgesindeki siyasi ve askeri çöküş döneminin geldiğini belirtti.

Tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safevi dün twitter sayfasındaki bir paylaşımda Amerikan terörist ordusunun Irak’taki illegal ve gayri meşru varlığına tepki olarak, “Amerika hükümeti ve yönetiminin uluslararası kurallar ve anlaşmalara bağlığı konusunda kendi durumunu belirlemesi gerektiğini” yazdı.


Komutan Safevi Irak parlamentosunun Ocak ayında yabancı askerlerin ihraç yasası çıkararak Amerikalı terörist askerlerin Irak topraklarından ihraç edilmesini istediğine işaretle, bu yasanın ardından söz konusu askerlerin Irak’ta varlığının sürmesinin Irak milli hakimiyetinin ihlali olduğun belirtti.


Başkumandanın yüksek danışmanı ve yardımcısı ayrıca “eğer Amerika hükümeti ve hakimiyeti uluslararası kurallar ve anlaşmalara bağlı değilse Irak topraklarındaki işgal ve illegal varlığının bedelini kabul etmesi gerektiğini ve Irak halkı, ordusu ve devletinin Amerika’nın maceracılığına karşı meşru ve yasal savunmasının da kaçınılmaz olduğunu” sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir