Tüm Haberler

Siyonist Trump, İran’a Uygulanan Yaptırımları Yine Haklı Göstermeye Çalıştı

Amerikan başkanı Trump, son zamanlarda İran aleyhinde tehditlerini ağzından düşürmezken dün gece İran halkını desteklediği yönünde ‘jest’ yaparak kamuoyunu kandırmaya çalıştı.

İRNA’nın haberine göre, dün basın toplantısı düzenleyen Trump, Amerika’nın İran’a yönelik sağlık ve iktisadi terörizmine değinmeksizin Tahran’ın bu zamana kadar İran’a yönelik yaptırımların hafifletilmesi talebinde bulunmadığını ve bundan dolayı da ABD’nin İran’a sağlık malzemelerinin gönderilmesine dair  izin verme gibi bir girişimde bulunmadığını iddia etti. 

Trump küstah açıklamasında, ‘İran ekonomisi ve İran ordusunun  ağır şartlar altında bulunduğunu ve Amerika’nın İran’a yardım etmeye hazır olduğunu’ iddia etti.

Amerikan başkanı, İran’ı koronavirüs açısından en kötü yer olarak nitelerken, ‘Eğer Tahran yardım isterse Amerika İran’a yardım edecek’ dedi.

Trump, İran’ın koronavirüs konusunda en kötü yer olarak nitelerken halbuki bugün Dünya Sağlık Örgütü’ne göre salgında en kötü yer Amerika’dır ve Amerikan yönetimi salgınla mücadelede ne yapacağını şaşırmış durumdadır. 

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbasi Musevi, daha önce Amerikalı yetkililere hitaben yaptığı açıklamada, ”İran’a karşı sağlık ve iktisadi terörizm uygulayan bir ülkenin İran’a yardım etmeye hazır olduğuna dair iddiaları küstahlık ve komik açıklamalardır ve bu açıklamalar sadece siyasi ve psikolojik amaçlıdır” demişti.

Bilindiği gibi Amerika’nın İran aleyhindeki yasadışı ve tek yanlı yaptırımları İran’ın sağlık ürünlerini satın alması önünde çok büyük engel oluşturuyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir