Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’dan Flaş Koronavirüs Açıklaması: Giderek Düşüyor!

İran İslam cumhuriyeti bilim ve teknolojiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı Sorena Settari, İran’da koronavirüsten günlük ölüm sayısının giderek azaldığını söyledi.

Sorena Settari, Koronavirüs ile mücadelede bilimin geliştirilmesi için İranlı genç araştırmacıların yüz binlerce saat çalışmalarının ölüm sayısının önemli oranda azalmasında çok etkili olduğunu söyledi.

Sorena Settari dün şahsi İnstagram sayfasında ülkede Koronavirüs’ün mahiyetinin tanınması için şimdiye kadar yüzlerce projenin gerçekleşmekte olduğuna işaretle, tedavi protokolleri, etkin ilaçlar, hücre tedavi yöntemleri, iyileşen hastalardan plazma kullanılması ve hastalık ile savaşta etkin olan bitkisel ilaçlarla ilgili 76 proje çerçevesinde en az 2000 klinik test yapıldığını söyledi.


Cumhurbaşkanı bilim ve teknoloji işlerden yardımcısı ayrıca ülkede bilim tabanlı firmaların ortaklığı ile aşının bulunması için bir çok proje gerçekleştiğine işaretle, hastalığın teşhisi için sürüntü ve kan kitlerinin seri üretimine başlandığını ifade etti.


Settari ayrıca Korona hastaları için kullanılan tüm ilaçların ülke içinde üretildiğine işaretle, modern ülkelerin hastane ve tıbbi teçhizatın sağlanmasında ciddi sorunlar yaşadıkları bir dönemde İranlı bilim tabanlı firmalar tüm ürünlerini ülke içinde ürettiklerini söyledi.


İran sağlık bakanlığının açıklamasına göre hastaların iyileşme süresi hız kazanırken şimdiye kadar hastalığa yakalanan 67 bin 286 kişiden yaklaşık 30 bin kişi iyileşerek hastaneden taburcu oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir