ArabistanTüm HaberlerYemen

Vahşi Suud Rejimi Yemen’e Gıda Maddesi Taşıyan Gemilere El Koydu

Yemen Ensarullah hareketi saldırgan Suudi güçlerinin Yemen halkı için petrol ve gıda maddesi taşıyan 17 gemiye el koyduğunu belirtti.

Yemen Ensarullah hareketi dün yaptığı açıklamada, saldırgan koalisyon güçlerinin petrol ürünleri taşımakta olan 14 ve gıda maddesi taşıyan 3 gemiye ellerinde uluslararası izin belgesi olmasına rağmen Cibuti’de el koyduğunu belirtti.

Bir başka haberde ise, Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Seri, Suudi koalisyon ve BAE’nin Yemen’de ateşkesin başlaması ve bu ülkeye yönelik saldırıların durdurulduğu yönündeki iddialarını reddedip, Suudi koalisyonun, ateşkesin ilan edilmesinden beri sürekli Yemen’in muhtelif bölgelerini bombaladığını vurguladı.

Öte yandan Yemen askeri kaynakları BAE güçlerinin Yemen’in batı sahillerinde kontrolü ele geçirme telaşında olduklarını belirterek, BAE güçlerinin Mansur Hadi güçlerini Babul Mendeb ve El Hadide arasındaki bölgelerden çıkararak, burada kontrolü kendi ellerine geçirmeye çalıştıklarını belirtti.

Saldırgan Suudi koalisyon sözcüsü Turki el-Maliki  dün sabah Yemen’de ateşkes ilan etti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ise yaptığı açıklamada, ateşkesin Koronavirüs’ün yayılmasını önleme ve Yemen halkının sağlığı için olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir