İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’da Korona İle Mücadelede İkinci Aşamaya Geçildi

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, İran’da korona ile milli mücadelede ikinci merhale başladığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Nemeki Cumartesi günü, Mustazaflar Gönüllü Seferberlik Kurumu Başkanı General Golam Rıza Süleymani’ye bir mektup yazarak, gönüllü seferberlerin ülke genelinde 70 milyon vatandaşın korona virüs taramasından geçirilmesinde katkılarından dolayı teşekkür etti. Bakan Nemeki, korona virüs salgını ile milli mücadelenin birinci merhalesinin sonuçları İran İslam Cumhuriyeti için ulusal ve uluslararası düzeyde emsalsiz bir kazanım olarak kayda geçeceğini vurguladı.

Bakan Nemeki, şimdi korona virüs salgını ile milli mücadelenin ikinci merhalesinde bundan önce tespit edilen vakaların gözetiminin yanı sıra korona virüs hastaları ile temasta bulunan vatandaşlara test uygulanacağını kaydetti.

Bakan Nemeki ayrıca  bir kez daha güdümlü sosyal mesafe uygulanmasının da gözetilmesine vurgu yaptı.

Mustazaflar Gönüllü Seferberlik Kurumu 545 bin gönüllüye seferber ederek korona virüs salgını başladığı ilk günlerden itibaren bu virüsle mücadelede Sağlık Bakanlığı’nın yanında yer aldı.

Bu çerçevede Mustazaflar Gönüllü Seferberlik Kurumu yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara 660 bin destek paketi dağıttı, mahallelerde dezenfekte çalışmaları yürüttü, yaşlıların ihtiyacını karşıladı, kentlerin giriş çıkışlarında korona virüs taramalarına yardımcı oldu ve ayrıca dezenfektan üretimi gibi faaliyetlerde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir