DünyaFilistinTüm Haberler

Büyük Şeytan ABD ve Terör Rejimi İsrail, Filistin’de Yeni Toprakları İşgal Etmenin Planlarını Yapıyor

Filistin Kurtuluş Teşkilatı, Amerika ve siyonist İsrail’in Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nda Filistin topraklarını ele geçirme ve İsrail’e ilhakı konusunda nihai anlaşmaya geldiğini bildirdi.

SEFA haber ajansı verdiği haberde, dünyanın koronavirüs ile meşgul olduğu bir sırada ABD ve ırkçı İsrail’in Filistin topraklarını sultalarına geçirme konusunda görüşmeler yaptıklarını ve son aşamaya geldiklerini bildirdi. 

Haberde, sözkonusu görüşmelerin ABD’nin Filistin topraklarının tamamen parçalamayı içeren  sözde ‘Yüzyılın Anlaşması Planı’na göre yapıldığına yer verildi.

Bu arada Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Devleti’ni kurma hayali kuran ırkçı İsrail, koronavirüs salgınını fırsat bilerek adımlar atmaya başladı. Kudüs’ün batı bölgesinden Mescid-i Aksa’ya ulaşacak yeraltı demiryolu hattı planlayan siyonist rejim İsrail, salgın olmasına rağmen son günler yıkım ve tutuklama faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Arap Alternatif Planlama Merkezi (ACAP), söz konusu planın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ilan edilen acil durum döneminde hazırlanmaya başlandığını ve İsrail Demiryolu Altyapı Komitesi’nin 17 Mart’taki oturumunda bu kararın açıklandığını bildirdi.

ACAP’a göre ilk proje, Kudüs’ün batısı ile Megaribe Kapısı bölgesi arasını bağlayarak Mescid-i Aksa yakınlarına kadar ulaşan bir yeraltı demiryolu hattı inşa etmeyi, ikinci olarak ise Kudüs’teki çeşitli mahallelerde yer üstünde bir demiryolu hattı inşa etmeyi içeriyor.

David Şehri Vakfı, geçtiğimiz Temmuz ayında bir yeraltı tüneli açarak, bunun yaklaşık 2 bin yıl önce Kudüs’teki “İkinci Tapınağa” giden hac yolu olduğunu iddia etmişti. 

Bu görüş, Mescid-i Aksa’da Süleyman Mabedi’nin yeniden inşa edilmesi gerekliliğine dayanıyor.

Filistinliler, tüm bu projelerin şehri Yahudileştirerek, siyasi ve dini karakterini değiştirme amacı taşıdığını düşünüyor.

Öte yandan Arap Birliği de İsrail’in Filistin topraklarını ilhak için koronavirüs salgınını kullandığını açıkladı. Birlikten yapılan yazılı açıklamada “İsrail, Filistin topraklarını ilhak için salgını fırsata çevirdi” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir