Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti Yerli ‘Kovid-19 Hızlı Tanı Kiti’ni Yakında Piyasaya Sürecek

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, İran’da üretilen kovid-19 antikor tanı kiti ile antikor temelli korona hızlı testinin yakında piyasaya sunulacağını duyurdu.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, kişisel sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İran’da kovid-19 antikor tanı kiti ile antikor temelli korona hızlı testinin yerli uzmanların çabalarıyla üretildiğini ve yakında piyasaya sunulacağını söyledi.

Cihanpur, ‘Bu hızlı, düşük masraflı ve geniş çaplı tanı yöntemleri, gelecek haftalarda akıllı sosyal mesafenin aşamalı olarak uygulanmasını kolaylaştıracak’ ifadesini paylaştı.

Dünyada koronavirüsün tedavisi için henüz bir ilaç ve aşının üretilmediği için, bu pandemiyi kontrol altına alarak sosyal faaliyetlerin ve iş yerlerinin yeniden açılmasına imkan sağlanması konusundaki en iyi yöntem, korona hızlı testinin bütün vatandaşlara erişiminin sağlanması ve vatandaşların vücutlarından kovid-19 antikorunun olup olmadığına dair testlerin yapılabilmesidir.

İran Savunma Bakanlığı’nın da yerli koronavirüs tanı kiti 30 Mart’ta Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı’nda tanıtılmıştı. İran Silahlı Kuvvetleri Endüstriyel Araştırma Daire Başkanı General Azizi, “Bu kit hastalığı üç saat içinde daha doğru ve iyi bir şekilde tespit edebilir, ayrıca dünyadaki tüm yaygın genomları da tanımlayabilir” demişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir