Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’da İlk Defa Koronavirüs Teşhisi İçin Seroloji Kiti Üretildi

İran Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Teknoloji Başkanı Sorena Settari’nin katılımıyla başkent Tahran’ın batısındaki Elburz ilinin merkezi Kerec’e bağlı Baharistan Sitesi’nde ‘Piştaz Tıp Zaman’ isimli bilgi tabanlı şirkette korona seroloji kiti üretim hattı faaliyete başladı.

Piştaz Tıp Zaman Şirketi Müdürü Vahid Yunusi açılış töreninde yaptığı açıklamada, korona serolojik kitlerinin toplumdaki insanların korona hastalığına karşı bağışıklık sistemlerinin nasıl cevap  verdiğini anlamak amacıyla seri üretiminin başladığını duyurdu.

İRNA muhabirine konuşan Yunusi, bu ürünün kullanım yönünden sadece teşhis amacıyla değil, tanı kitleri ile birlikte kullanıldığını belirtti.

Bu kitlerin farklı grup ve mesleklerin değerlendirilmesi ile sağlıkçılara akıllı sosyal mesafeyi uygulamak için yardım ettiğine değinen Yunusi, ‘Bu tanı kitleri sağlıkçı ve iletişimciler gibi risk düzeyi yüksek mesleklerde uygulanacak. Bunların aracılığıyla bu mesleklerde çalışan kişilerden ne kadarının koronavirüse yakalandığı belirlenmeye çalışılacak’ değerlendirmesinde bulundu.

Ülkede  bin laboratuvarın bu kitleri kısıtlama olmadan kullandığını ve bu bilgi tabanlı şirketin aylık 8 milyon test gerçekleştirebileceğinin altını çizen Yunusi, ‘Bu kitler hangi bölgelerin alarm durumunda olduğu ve virüsün hangi bölgelerde daha çok yayıldığını belirlemek için kullanılabilmektedir. Kitler 75 dakikada 96 kişiyi test ediyor ve kendi çapında dünya genelinde eşsizdir’ dedi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir