Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Cevad Zarif: ABD, Yaptırımları Kaldırma Fırsatını Kaybetti

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün gece twitterden yaptığı açıklamada, koronavirüsün Amerika’nın yaptırımları terketmesi için bir fırsat olduğunu ama Amerika’nın bu fırsatı kaçırdığını bildirdi.

İRNA ajansına göre, Zarif, açıklamasında, ”İran, ABD’nin  yasadışı yaptırımlarına rağmen, koronavirüs ile mücadelede,  insani ve bilimsel kaynakları ve dostlarının sayesinde, göz alıcı ilerleme kaydetmiştir’ dedi.

İran dışişleri bakanı, koronavirüsün aslında Amerika’nın yaptırım bağımlılığından kurtulması için bir fırsat olduğunu ama Amerika’nın bu fırsatı kaçırdığını ve İran halkı nezdinde Amerika’nın isminin sabıkalı olduğunu’ kaydetti.

Çin’den dünyaya yayılan koronavirüs salgını ile mücadele eden ülkeler arasında yaptırımlara rağmen çok önemli mücadele veren İran İslam Cumhuriyeti, ABD’nin tek yanlı ve yasadışı yaptırımlarından dolayı kendi parasıyla ilaç ve sağlık ürünlerini  temin edemezken buna rağmen ülkenin iç kaynakları sayesinde önemli başarıya imza atmıştır. Türkiye, Rusya ve Çin gibi ülkelerin  Amerika’dan koronavirüs döneminde İran’a yönelik yaptırımları kaldırması yönündeki talebe rağmen ABD aksine  yaptırımları daha da arttırmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir