İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’da İhtiyaç Sahiplerine Yardım Kampanyası Başlatıldı

İran’da ihtiyaç sahipleri ve koronadan dolayı zarar görmüş halk kesimine hizmet ulaştırma amacıyla ‘Mümince Yardım’ adı altında ülke genelinde halk gönüllü güçlerince yardım seferberliği kampanyası başladı.

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamenei, hicri kameri takvime göre 15 Şaban’da Ehlibeyt’in masum halkasından 12. imam Hz.Mehdi’nin (S) veladet yıldönümünde yaptığı açıklamada, bütün İran halkından,  fakir ve ihtiyaç sahiplerine  yardım edilmesi ve onların ihtiyaçlarının karşılanması yönünde seferber olmalarını istemişti.

Bu çağrının ardından İran’da cihadi gönüllü gruplar,  halkın  çeşitli kesimlerinin yardımlarını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için toplama kampanyası başlatmış ve bu doğrultuda dezenfektan maddesi, maske gibi sağlık ürünlerini üretme ve toplamada önemli çaba göstermişler ve aynı zamanda bunları halka dağıtmışlardır.

Bu arada camilerde de yardım kampanyası çerçevesinde önemli çalışmalar ve hizmetler yapılmaya başlanmış ve camiler bu çerçevede önemli merkezler durumuna dönüşmüştür. 

İslam inkılabı rehberinin sözkonusu çağrısı ardından  İran’da ordu ve diğer kamu kurum ve kuruluşları da ‘Mümince Yardım’  kampanyasına katılmışlardır.

İran devrim muhafızları ordusu sözcüsü tuğgeneral Ramazan Şerif, ordu komutanlarının maaşlarından yüzde 20’sini ‘Mümince Yardım’ kampanyasına verme kararı aldıklarını bildirdi.

 İran Yargı Kurumu başkanı ve yetkilileri de aynı şekilde maaşlarından yüzde 20’sini 3 ay boyunca koronavirüsten zarar gören ailelere ve ihtiyaç sahiplerine verme kararı aldılar. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir