ArabistanTüm HaberlerYemen

Vahşi Suud Rejiminin Sözde Ateşkesi: Yemen’e Yönelik Saldırılar 5. Gününde!

Saldırgan Suudi koalisyon güçleri Yemen’de ateşkes iddialarına rağmen dün yine Yemen’in bazı meskuni bölgelerini bombaladılar.

Yemen El-Mesire tv’nin verdiği haberde, Suudi koalisyon güçleri Saade iline bağlı Razeh köyünü top ve füzelerle hedef aldı. Sözkonu saldırıdaki can kayıpları ve hasar hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Yemen ordusu ve gönüllü halk güçleri dün saldırgan Suudi güçlerin Ganbure bölgesindeki saldırılarını geri püskürtürken, onlardan bazılarını öldürüp, bazılarını da yaraladılar.

Yemen ordusu ve gönüllü halk güçleri çatışmalar sırasında mütecavizlere ağır maddi kayıp verdirdiler.

Bu arada Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Seri yaptığı açıklamada,  Suudi koalisyonun El-Beyza’daki Natee cephesine sızma çabasında olduğunu fakat ordu güçlerinin karşılık vermesiyle operasyonlarının yenilgiye uğradığını belirtti.

Bilindiği gibi Suudi koalisyon sözcüsü Turki El-Maliki Perşembe günü Yemen’de ateşkes ilan edildiğini, bundan sonraki  haftalarda da devam edeceğini iddia etmesine rağmen, Suudi koalisyonunun sözkonusu açıklamasından birkaç saat sonra ateşkesi tek yanlı olarak ihlal edip, defalarca Yemen’in muhtelif bölgelerini bombaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir