Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Amiral Hanzadi: Nükleer Denizaltı Yapımı Gündemimizde

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hüseyin Hanzadi, nükleer denizaltı imalatı silahlı kuvvetlerimizin gündeminde yer aldığını belirterek, yerli nükleer denizaltı imal etme kabiliyetine sahip olduklarını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer enerjiden yararlanmaya yönelik tutumuna temas eden Amiral Hanzadi, İran devletinin tüm erkanları belli bir çerçevede nükleer enerjiden yararlanma yönünde hareket ettiklerini, nitekim uluslararası konvansiyonların hiç biri ülkeleri barışçıl nükleer enerjiden yararlanmaktan men etmediğini belirtti.

Amiral Hanzadi şöyle ekledi:

Eğer caydırıcı güç ve savunma hazırlığı olmazsa, barış da pekişmez; bu yüzden ülkelerin silahlı kuvvetleri barışın kalıcı olması için vardır.

Amiral Hanzadi ABD’nin nükleer yakıt kullanan uçak gemisinin Batı Asya bölgesinde varlığına ve İran’ı tehdit etmesine işaretle şöyle devam etti:

İran İslam Cumhuriyeti barışçıl nükleer enerjiye ihtiyacı vardır ve hiç bir güç, İran’ın barış ve güvenlik için kullanmak istediği bu enerjiye kavuşmasına mani olamaz.

Bugün dünyada birçok ülke nükleer enerjiden gemilerde ve denizaltılarda yararlandığını kaydeden Amiral Hanzadi, İran da nükleer denizaltı imal etmeyi gündemine aldığını ifade etti.

Nükleer denizaltı enerjisini nükleer reaktörden alıyor. Bundan önce Fatih yerli denizaltı dünyanın en gelişmiş teknolojilerinden yararlanılarak inşa edildikten sonra İran donanmasına katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir