Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Büyük Şeytan ABD, İran Hücum Botlarının Kendi Savaş Gemilerine Yaklaştığını İddia Etti

ABD’nin Batı Asya’da (Centcom) terör güçleri donanması, dün gece yayınladığı bildiride, İran hücum botlarının Fars körfezinde Amerikan filosuna yaklaştıklarını iddia etti.

İRNA’nın haberine göre, Amerikan terör güçleri CENTCOM, sözkonusu İran hücum botlarının 6 Amerikan savaş gemisini taciz ettiğini ileri sürdü.

CENTCOM bildiride, İran hücum botlarını, tehlikeli girişimlerde bulunmakla suçlarken, bu girişimlerin uluslararası kanunların çiğnenmesi olduğu yönünde iddiada bulundu.

İran askeri botlarının Amerikan gemilerinin ön ve arkasından defalarca geçtiği belirtilen açıklamada, botların “USS Lewis Puller” mobil üs gemisine 45 metreye kadar ve “USCG Maui” sahil güvenlik gemisine ise 9 metreye kadar yaklaştığı aktarıldı.

Beşinci Filo’nun açıklamasında İran botlarının yapılan uyarılara bir saat sonra yanıt verip bölgeden ayrıldığı ve herhangi bir çatışma yaşanmadığı bildirildi. 

Bir süre önce de ABD terör güçlerine ait bir F-18 savaş uçağının İran hava sahasına yaklaşmasının ardından İran’ın uyarısıyla ABD uçağı yolunu değiştirmek zorunda kalmıştı.

İran İslam Cumhuriyeti, Hürmüz Boğazı ve Fars körfezinde başta ABD olmak üzere bütün yabancı güçlerin hareketliliğini yakından gözetlediğini ve her türlü düşmanca girişime karşı misillemede bulunmaya hazırlıklı olduğunu bildirmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir