IrakTüm Haberler

Irak’ta IŞİD’in Hücrelerine Yönelik Başlatılan Operasyon, Haşdi Şabi’nin Yardımıyla Başarıya Ulaştı

Irak Haşdi Şaabi hareketi dün yaptığı açıklamada, Irak’ın batısındaki El-Anbar’daki Ebtal el-Nasr (zafer kahramanları) adlı operasyonun başarılı bir şekilde sona erdiğini belirtti.

Muhabirimizin verdiği haberde, Haşdi Şaabi, Irak ordusuyla birlikte yürütülen operasyonun tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, Haşdi Şaabi güçlerinin bu operasyonda belirlenen hedeflere ulaştığını kaydetti.

Irak Haşdi Şaabi güçleri, geçtiğimiz perşembe gününden beri Irak ordu güçleriyle beraber El-Anbar’ın muhtelif bölgelerinde güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla “Ebtal el-Nasr” adlı operasyona katıldılar. 

Terör örgütü IŞİD’in Irak’ta yenilgi almasına rağmen hala terör örgütünün bazı kalıntıları ülkenin muhtelif bölgelerinde terör girişimlerinde bulunuyorlar.

Bilindiği gibi terör örgütü IŞİD 2014’ten beri ABD ve bazı batılı ve Arap müttefikleriyle birlikte Irak’a saldırı düzenleyerek ülkenin muhtelif bölgelerini işgal ederek sayısız cinayetler işledi.

Öte yandan Irak hükümeti ise İran’dan teröristlerle mücadele kapsamında yardım talep etti.

Irak ordu güçleri 2017’de İran İslam Cumhuriyetinin danışmanlıklarıyla El-Anbar’ın Rave kentindeki IŞİD’in son üssünü de teröristlerden temizlemeyi başararak, terör örgütünün bu ülkede yenilgiye uğrayarak sonunun geldiğini ilan etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir