İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu “Hizmet Geçidi” Töreni Düzenledi

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun koronavirüs ile mücadele konusundaki son kazanım ve ekipmanları, dün Ordu Günü dolayısıyla düzenlenen “Hizmet Geçidi” töreninde sergilendi.

İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni tarafından İran takviminde 17 Nisan, “Ordu Günü” olarak adlandırılmıştır.

Her sene Ordu Günü dolaysıyla, İslami İran genelinde askeri geçit töreni düzenleniyor, ancak bu sene koronavirüs salgını ve silahlı kuvvetlerin bu virüs ile mücadelede güçlü şekilde rol ifa ettiği için askeri geçti töreni düzenlenmedi, yerine “Hizmet Geçidi”, “vatan savunucuları, sağlık yardımcıları” sloganı ile düzenlendi. Törende ordu birlikleri, İslam Cumhuriyeti ordusunun hizmet ve kudretinin başka yönlerini sergilemiş oldular.

Hizmet Geçidi Töreni dün başkent Tahran dahil İslami İran’ın genelinde düzenlendi ve korona salgını ile mücadelede kullanılan son dezenfekte sistemleri ve ekipmanları, mobil hastaneler ve geliştirilmiş araçlar ve de ordu çalışanlarının İran milletine bu virüs ile mücadeledeki yardımları teşhir edildi.

Törende ayrıca mobil laboratuvar ve radyoloji cihazı, mobil dispanser, türlü ambulans ve itfaiye araçları ve ilaçlama ve dezenfekte araçları sergilendi.

İran’da 17 Nisan Ordu Günü dolayısıyla düzenlenen “Hizmet geçidi” töreninde silahlı kuvvetlerin korona virüs salgını ile mücadelede bazı yeni cihazları görücüye çıktı.

İran Silahlı Kuvvetleri’nin görücüye çıkan cihazlarından biri, kentsel alanlarını dezenfekte eden devasa sistemdir. Bu sistem dakikada 500 litre dezenfektan kullanarak 50 metre yarıçapında bir alanı dezenfekte ediyor.

Kara Kuvvetleri araştırma ve kendine yeter hale gelme cihadı araştırma merkezinin yapımı olan devasa sistemin kapasitesi 5 bin litre olarak açıklandı.

Daha küçük alanların dezenfekte edilmesinde kullanılan Turbo jet adlı cihaz, törende görücüye çıkan bir başka cihazdı. Bu cihazın yanı sıra Silahlı Kuvvetleri’nin biyolojik, kimyasal ve nükleer maddelere bulaşan ortamları tespit etme cihazı da görücüye çıktı.

Törende ayrıca, Kara Kuvvetleri bünyesinde geliştirilen ve tasarım ve yapımı gerçekleştirilen iki seyyar dezenfekte cihazı da görücüye çıkan cihazların arasındaydı.

Öte yandan İran İslam Cumhuriyeti Ordusu dörtlü kuvvetleri ülke genelinde sağlık ve gıda malzemelerinden oluşan on binlerce paket, ihtiyaç sahipleri arasında dağıttılar.

Tahran ve 24 merkez de daha düzenlenen Hizmet Geçidi Töreni’nin ardından törene katılan birlikler, şeref tribünü karşısından geçtikten sonra, koronadan etkilenen vatandaşlara yardım için işe koyuldular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir